29/2/12

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ (συνέχεια)

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Με το http://polldaddy.com
Παράδειγμα





SLIDESHARE
http://www.slideshare.net/ To slideshare είναι μια υπηρεσία για διαμοίραση αρχείων παρουσιάσης, διαφόρων τύπων.Μπορείτε να ανεβάσετε τις παρουσιάσεις σας, και να τις μοιραστείτε με όλες τις δυνατότητες και ευκολίες του web 2.0. Υποστηρίζει αρχεία ppt, pps, pot (PowerPoint), pdf και odp (OpenOffice) μεγέθους ως 100ΜΒ Συμπληρωματικά υποστηρίζει και διαμοίραση αρχείων κειμένου, αλλά και βίντεο (μέχρι 3 videos στο δωρεάν λογαριασμό).Προσφέρει επίσης κώδικα για να ενσωματώσετε τις παρουσιάσεις στο blog ή το website σας

Scribd (Δημοσίευση αρχείων)

Στο scibd (http://www.scribd.com )
μπορούμε να ανεβάσουμε έγγραφα των παρακάτω τύπων:
Microsoft Office: doc, docx, ppt, pptx, pps, xls, xlsx
PDF: pdf, ps
Open Office: odt, odp, sxw, sxi, etc.
Text: txt, rtf
Για το ανέβασμά τους απαιτείται, φυσικά, να δημιουργήσουμε εκεί κάποιον λογαριασμό (δωρεάν).


 Πως «κατεβάζουμε» βίντεο
Χωρίς να εγκαταστήσουμε κανένα προγραμματάκι, προσφέρονται τέτοιες υπηρεσίες από Link όπως το savevid. com ή keepvid.com
 1. 1. http://www.savevid.com/  ή  http://keepvid.com/  
2.  Κάνουμε επικόλληση στο url το βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε

 3.  Πατάμε download
4.  Όταν κατέβει μπορούμε να το αποθηκεύσουμε


Δημιουργία κουϊζ 

Το ProProfs (http://www.proprofs.com/quiz-school/)  είναι ένα site που δίνει τη δυνατότητα κατασκευής κουίζ
Δημιουργήστε κουϊζ δωρεάν online με το Proprofs Quiz Maker  το οποίο υποστηρίζει τύπους ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενών, σωστού λάθους, ερωτήσεις προς ανάπτυξη κλπ. 

Αλλο παράδειγμα




20/2/12

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  - Animoto

επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο-παρουσιάσεων για να μοιραστεί κανείς  τις φωτογραφίες του με εντυπωσιακά εφέ κίνησης, συνοδευόμενες μουσική. Το Animoto αναλύει τις φωτογραφίες και τη μουσική και συγχρονίζει ήχο και εικόνα σε ένα βίντεο στο οποίο γίνεται η παρουσίαση των εικόνων. Το βίντεο μπορεί να το κατεβάσει κανείς ή να το μοιραστεί online στο YouTube, Facebook, MySpace, Friendster ή όπου αλλού θέλει.
Για να δημιουργήσετε το δικό σας βίντεο επιλέγετε πρώτα τις φωτογραφίες που θέλετε να ενσωματώσετε και τις ανεβάζετε από τον υπολογιστή σας ή από κάποια ιστοσελίδα όπως το Flickr. Μετά επιλέγετε τη σειρά εμφάνισης των φωτογραφιών και σε ποιες από αυτές θέλετε να δώσετε περισσότερη έμφαση. Τέλος ανεβάζετε το μουσικό κομμάτι με το οποίο θα συνοδεύσετε το βίντεο ή επιλέγετε ένα από την υπάρχουσα συλλογή. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Animoto, ενώ σας ενημερώνει για τα στάδια της παραγωγής του βίντεο μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Το Animoto στη δωρεάν του έκδοση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε παρουσιάσεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε διαδικτυακά αλλά όχι να τις «κατεβάσετε» στον προσωπικό σας υπολογιστή.

 Ενα παράδειγμα  

Ενα ακόμα  παράδειγμα

Try our slideshow creator at Animoto.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΜΕ  text2mindmap
 Το text2mindmap   είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί κανείς  να δημιουργήσει νοητικούς χάρτες σε χρόνο μηδέν, χωρίς καν να προϋποτίθεται η δημιουργία λογαριασμού. Ουσιαστικά, το μόνο που απαιτείται είναι να δομήσει  τους διάφορους κόμβους του χάρτη σε μία λίστα, στην οποία κάθε υποεπίπεδο ενός κόμβου τοποθετείται ένα tab πιο μέσα. Το αποτέλεσμα είναι η αυτόματη δημιουργία ενός νοητικού χάρτη, πολλαπλών επιπέδων, για καθένα από τα οποία μπορείς  κανείς να επιλέξει  χρώμα κόμβου, μέγεθος και χρώμα γραμματοσειράς, πάχος και χρώμα των συνδέσεων μεταξύ των κόμβων.
Οι χάρτες μπορούν να αποθηκευτούν σε μορφή εικόνας jpg.